marți, 16 august 2011

Social Media


Un domeniu in mare voga in zilele noastre este social media. Cand spui aceste doua cuvinte trebuie imediat sa-ti vina in minte: blog, facebook, twiter, linked in, youtube, etc. Din punctul meu de vedere conteaza sa fii activ in mediul online prin aceste canale pentru a putea sa comunici mesajul tau mult mai usor. 
Pana la urma este un instrument folosit de oamenii de marketing si PR.


In cazul in care esti pasionat de blogging ar trebui sa cunosti cativa oameni activi in acest domeniu si sa cunosti care sunt atributiile unui copywriter. Trebuie sa fii cat mai original in continut pentru ca altfel nu vei putea supravietui. Ca in orice domeniu de activitate, concurenta este acerba si uneori neloiala. Este nevoie sa vii cu altceva, cu ceva nou, pentru ca altfel nu te vei putea diferentia de ceilalti. Fiecare blogger este diferit.


In ceea ce priveste facebook-ul exista o vorba "inteleapta": daca nu ai cont nu existi :). Am ajuns sa avem cont cu totii desi nu cunoastem foarte bine anumite aspecte referitoare la partea de socializare. Facebook-ul ajuta oamenii de marketing. Poti da diverse anunturi cu referi la un nou produs, promotie sau eveniment. Si astfel cei interesati pot afla mult mai usor aceste lucruri noi. De asemenea, poti organiza concursuri pentru fanii paginii tale de facebook.

Exista o multime de definitii pentru termenul de social media. Insa cea mai simpla definitie este: social media "is the collection of strategies, practices and tools for communicating, creating, sharing and discussing news, information and other media online." Este o definitie usor de inteles, insa si este si o definitie mai complexa. 


Daca nu ai inca cont in retele de socializare poate ca inca nu constientizezi nevoia de a comunica in acest mediu, insa ai grija ca pofta vine mancand. :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu